Nieuws vanuit het Sloeproeien: Lijje op de Leie …

Geplaatst op 29-08-2023  -  Categorie: Sloeproeien

Herinneren jullie het nog? Vorig jaar: “de sloep grijpt net naast de prijzen!”. De Slag om Gent was voor ons geslaagd. Wij hadden de snelste tijd van alle sloepen, maar vanwege de handicap van onze ranke Witte Reiger eindigden we op de 4e plek. sloep2

Met deze positieve vibes gingen we dit jaar het avontuur weer aan. Ons team bestond uit Karel, Geert, Jan, Raf, Tony, Boy, Alfred, Roy en stuur Chretien. Mede ingegeven door de glorieuze verhalen van vorig jaar stonden meer leden te trappelen om mee te gaan. Uiteindelijk besloot Richard nog als reserveroeier aan te haken. De bus vol geladen met reddingsvesten, landvasten, fenders, anker; niets aan het toeval overgelaten. We waren ruim op tijd in Gent; sloep in het water getakeld; nog tijd voor een koffie en laatste toilet bezoek.

sloep5Ons startnummer was 4, dat was gunstig. Weinig kans op trage voorgangers bij smalle bruggen. Het aftellen begon…en we waren los. De start ging goed, we waren snel weg; de bocht om, richting het kanaal. Het kaartje van het parcour leek een afslag naar links aan te geven en de stuur checkte dat nog even bij de politieboot die op het kruispunt lag. Maar toen we de koers verlegden, corrigeerde de diender ons en moesten we bijdraaien met als gevolg verlies van kostbare seconden. Toen sloeg Murphy toe: een hoosbui barstte los gedurende een kwartier, kletsnat tot op de onderbroek; een huurbootje zat in de weg; een brug bleek net te laag voor onze vlag; wind tegen op het kanaal; de extra ballast van onze reserveroeier viel tegen; het weinig kunnen trainen in de vakantieperiode brak ons op. Kortom, het lukte ons niet om een mooi wedstrijdritme vast te houden. Moe gestreden arriveerden we bij de finish op de Korenlei, een beetje down van de tegenvallende prestatie. Gelukkig brak het zonnetje door, werden de kleren weer droog, speelde er een vrolijk muziekje en smaakte het biertje uiteindelijk toch. We hebben onze lessen geleerd en zullen de volgende race in Leeuwarden in oktober a.s. anders aanvliegen. En volgend jaar gaan we zeker revanche nemen in Gent !

sloep4