Spaarne Lenterace

Geplaatst op 26-05-2022  -  Categorie: Wedstrijden

Een prachtige race: de Spaarne Lenterace. Wij deden mee!

img-7127

Al voor de 40ste keer werd er in Haarlem door KR&ZV Het Spaarne de Spaarne Lenterace georganiseerd. Een mooie langebaanwedstrijd voor de serieuzere ploegen. De wedstrijd wordt verroeid over het water Het Spaarne en de Ringvaart en strekt zich uit over een afstand van 4.5 kilometer met daarin een smalle lange brug, een haakse bocht en aan het eind nog een brug met redelijk brede gaten.

3 Maastrichtsche ploegen verschenen aan de start: in de Masters-D-klasse de 4* (dubbelvier-met) met boeg Fren Smulders, Joost van den Akker, Hans Tijs, slag Max Cramwinckel gestuurd door Anneke Cramwinckel. In de Masters-A klasse deden Bart Vriesema, Joost van Druenen, Chris van Oostrum en Luc Timmermans mee als 4+ (boordvier-met) stuur Carlijn Wiertz. Chris en Luc zouden dezelfde middag het kunstje nog eens overdoen in de 2- (twee-zonder), maar daarover later meer.

De "oudere" heren 4* trapten in de Visarend steady door op tempo 26-27 en wisten in 17.52.2 de 11e tijd (van 19) neer te zetten. De 4+ eindigde in 18.07.7 in de Grote Jager als 4e (van 5) en de 2- werd in de Wouwaap knap 2e (van 5) in 18.05.4. Luc en Chris tekenden een doorleefd verslag op van dit roeifestijn. Dat smaakt naar meer!

Wij als “jonge” heren4+ hadden wel oren naar deze uitdaging om onze krachten te meten met die van andere gelijkwaardige ploegen in Nederland. Macho (lees: overmoedig) als we zijn gingen we niet met één boot die kant op maar gelijk met twee, een vier-met en een twee-zonder. Voor de andere herenploeg van onze vereniging namen we een dubbel-vier-met mee, waardoor het blauw-rood aardig vertegenwoordig werd in het platte Hollandse landschap

Lees verder over het spannende avontuur van de H4+: en de 2-!

viermet-01