Terugblik NovemberVieren 2022 (D4x+)

Geplaatst op 08-11-2022  -  Categorie: Wedstrijden

Roeivereniging RIC, Amsterdam, 13.30 uur: Een kleine twee en een half uur na vertrek uit het zonnige Maastricht zijn wij aangekomen op onze bestemming in Amsterdam. Zoals verwacht is de lucht grijs en grauw, traditiegetrouw wordt de Novembervieren geroeid onder barre weersomstandigheden. Wij, Team Bonny, hebben net de Amstel geïnspecteerd en hoopvol geconstateerd dat de golven mee lijken te vallen. Maar een ruim uur later, vóór het instappen blijken de weergoden Blok 3 toch daadwerkelijk ongunstig gestemd te zijn en laten zich gelden met regen en harde windstoten. Maar ons blok, met daarin de dappere MWC-herenploeg en oud-Rüdermadel Geke van Hasperhoven in een ploeg van Nautilus, laat zich niet remmen door een nat en koud pak. image-7

Om 16.30 uur is het moment daar en starten we onder de bezielende begeleiding en aanmoediging van super stuur Lisa. De eerste kilometer gaat verrassend goed, we zitten mooi bij elkaar en maken krachtige halen. Voorbij de Rozenoordbrug nemen de wind en golven toe, technisch goed blijven roeien wordt hierdoor moeilijk. We doen ons best en strijden om de oplopende ploeg van Thyro voor te blijven. Ter hoogte van de omval blijken zij helaas oppermachtig en roeien ze ons voorbij. De laatste 1,5 kilometer hebben we harde wind mee, met diep uitpikken weten wij onze snelheid vast te houden en vanaf Nereus zetten wij de eindsprint in. Met iedere 100 meter een tempo hoger te roeien spuiten we na 16 minuten en 31.8 seconden de finishlijn over.

Vermoeid maar voldaan rusten wij even uit, alvorens we tegen de wind in onze coastal-row-route terug roeien naar RIC. Zelden hebben wij zo snel de boot uit het water getrokken of zo een douche-waardige bak water over ons heen gekregen.

Het was een onvergetelijke en mooie ervaring, we hopen wel dat de volgende editie weer in correcte clubkleding verroeid kan worden ;) 

Het avontuur was niet half zo mooi of succesvol geweest zonder de onvoorwaardelijke steun en support van topcoach Titus, de luide aanmoediging van familie Sier-Struik en onze sterren-stuur Lisa, die allen het hondenweer trotseerden om ons naar de finish te jagen, heel veel dank!

Misha Sier

image-8