Tromp Boatraces 15 en 16 oktober 2022

Geplaatst op 18-10-2022  -  Categorie: Wedstrijden

De Tromp Boatraces in Hilversum (5.2 km op het Hilversums kanaal) is een van de grootste nationale roei-events van het najaar. Dit jaar stonden er in totaal meer dan 700 ploegen aan de start. Veel verenigingen gebruiken de wedstrijd als selectiemoment voor hun wedstrijdploegen, maar voor de toproeiers bood een goede klassering ook de mogelijkheid om nog mee te mogen doen aan de bondstrials voor de Olympische Spelen. Er stond voor veel roeiers dus heel wat op het spel. Voor de masters was die druk er natuurlijk niet, maar ook in dat veld maken veel van de goede ploegen hun opwachting, waarmee de wedstrijd ons dus een goed beeld kon bieden van waar we echt stonden na de zomer.

T
wee keer hebben we gevaren afgelopen weekend. Op zaterdag Fij en Ymke in de dames masters dubbeltwee. Op zondag met Fij, Ymke, Marrit, Misha en stuur Lisa in de gestuurde dames masters dubbelvier. Beide races hebben de dames, steeds voorgeslagen door Fij, gecontroleerd en moedig gevaren. Omdat ze achterin het veld startten hebben ze beide keren vier tot vijf ploegen moeten inhalen. In beide races hebben ze hun grenzen opgezocht en in beide races liepen ze (zei het op verschillende manieren) tegen hun grenzen aan. Maar uiteindelijk verliep alles goed en hebben ze er in beide races het maximale uit gehaald.

Verschillen waren er natuurlijk ook. Het tweetje moest voor de start een uur wachten vanwege problemen met de tijdwaarneming, zij begonnen dus koud. Maar zij hadden wel het geluk dat de ploeg die na hen zou starten vóór de start vast de binnenbocht opeiste. Dat moet je bij Fij en Ymke dus niet doen. Dat tweetje heeft hen nooit bijgehaald.

Het viertje had met Lisa een ervaren stuur die aanmoedigde, focus afdwong, technische aanwijzingen gaf en die ze op het einde dwars door het cluster van opeengehoopte eerder gestarte ploegen stuurde. Het hoge tempo vroeg echter veel van de dames. Er was een halve snoek en vanwege zeer natte handen durfde Misha niet meer te klippen na een kilometer of drie. Daar verloren ze dus even wat snelheid, maar dat werd in de laatste kilometer weer volledig goedgemaakt met een glorieuze finish als resultaat.

Het tweetje was met een tijd van 22:12 uiteindelijk 8e in hun veld van 16 ploegen. tromp-1We hadden op een wat hogere ranking gehoopt, maar in het sterke veld en met nummers 5 t/m 8 binnen een tijdsbestek van 7 seconden vonden we het toch een prima resultaat. Het viertje werd uiteindelijk 5e in een veld van 20 ploegen met een tijd van 22:02. Dat was een onverwacht goed resultaat waar we heel blij mee waren.

Mooi weekend dus weer. Niet in de laatste plaats dankzij de gastvrijheid van de ouders van Marrit in Lelystad waar we konden eten en overnachten. Het was (weer) super gezellig en er is weer uitgebreid bij gekletst. Ook hebben een aantal dames er weer een nieuwe hobby bijgekregen, maar daar moeten jullie hen zelf maar over vragen.tromp-2