Vanuit de boot: Heineken Roeivierkamp

Geplaatst op 21-03-2023  -  Categorie: Wedstrijden

Afgelopen weekend stond de Heineken Roeivierkamp op het programma voor de dames veteranen A ploeg van MWC. We streden op de Amstel tegen 57 andere Nederlandse en internationale ploegen. Een verslag van het zonnige weekend.heineken2023a

Onze Heineken Roeivierkamp kende een stormachtig begin. Letterlijk, de boot was een paar dagen voor de race bij windkracht 9 uit de stelling gewaaid en met ook nog eens zieke stuurvrouw hadden we geen optimale voorbereiding op het weekend. In ruil voor een blik mochten we een boot lenen van Poseidon en we vonden een invalstuur bij de Dordtsche voor zaterdag: we konden van start!! 

De eerste afstand (2500 meter) voelde gelijk goed, we vlogen er gretig in en gingen op jacht naar DDS, de eerste inhaalactie van het weekend was een feit. We stampten de race door in een mooi tempo 33 en sprintten naar de finish. De race vloog letterlijk voorbij en wat bleek: EERSTE! YES! Het beloofde blik kon dus worden ingelost bij Poseidon. 

Vervolgens stond de 250 meter op de planning. De directe tegenstander bood weinig tegenstand, en we waren minder goed in staat om tegen onszelf te racen. Met een ‘keurig’ tempo 37 voeren we een ‘oké’ race. De organisatie had moeite met de tijdsregistratie en had de resultaten wat ons betreft beter helemaal weg kunnen laten… 12e was het resultaat zagen we vlak voor het slapen gaan. Toch wat teleurgesteld gingen we naar bed (grappig hoe snel je je verwachtingen bijstelt). 

Zondag zat de sfeer er bij het ontbijt al gelijk goed in. We waren gebrand op revanche en hadden ons voorgenomen zo veel mogelijk boten in te halen op de 5000 meter (klik voor video). Met onze eigen stuur Lisa weer in de boot gingen we fel van start en liepen we in op de eerste tegenstander. Titus zat op het puntje van zijn zadel en samen schreeuwden ze ons naar de tegenstander toe. Na de Roozenoordbrug (halverwege) lukte het eindelijk: erop en erover en door naar de volgende! Vanaf de omval bouwden we door, met nog 2 boten in het vizier. BOUWEN! PUSH! SCHERP! volgden de commando’s elkaar snel op richting de eindsprint. We vlogen ze beiden voorbij dankzij Lisa’s strakke stuurkunsten! Uitslag: TWEEDE! Woehoe! 

MWC is landelijk weer op de kaart gezet dit weekend! Helaas nekte de sprint ons wel in de einduitslag (9e). De komende 365 dagen doen wij dus sprinttraining. Wie tegen ons wil sparren ter voorbereiding op de Heineken Roeivierkamp 2024 mag zich melden bij coach Titus ? 

Vermoeide en tevreden groetjes, Ymke, Fijnanda, Carlijn en Merle

Ps. Voor de oplettende lezer: het was dus eigenlijk een roeiDRIEkamp, als veteranenploeg werd ons de andere sprint (750 meter) bespaard.

heineken2023