Vanuit de ROMATCOM

Geplaatst op 29-03-2023  -  Categorie: Algemeen

Afgelopen winter is er een variatie aan werkzaamheden verricht. Zo is het terrein flink opgeschoond, zodat de gemeente een meidoorn haag langs de omheining kan planten. Het dak van de loods werd versterkt, zodat er in het najaar zonnepanelen kunnen worden gelegd. De vingersteigers uit de haven werden getakeld. Nadat ze voorzien waren van nieuwe stalen drijvers, liggen ze inmiddels weer op hun plaats. Ook het Maasvlot wordt gerepareerd en weer op zijn plek gelegd. steigere-photo-2023-03-01-20-09-50

Wat betreft de boten is de acht, de Kraanvogel, aan de buitenkant opgeknapt, voorzien van nieuwe scheg, roer en slidings. Ook de Lepelaar, die intensief wordt gebruikt, heeft een volledige opknapbeurt gekregen. De vliegende Reiger is ook weer gerepareerd en klaar voor de volgende wedstrijd! Verder werden enkele boten intensief schoongemaakt en gepolished en ontdaan van krassen. Dat leidt tot het volgende verzoek.

Het Maaswater is helaas niet erg schoon. Indien de boten niet goed worden schoon en droog worden gemaakt leidt dat tot een stroeve aanslag, ook van kalk. De zwarte vlakken worden vies grijs, de zijkanten bruin en de bovendekken krijgen een vieze aanslag. Ook de wing-riggers worden er niet mooier op. Daarom de oproep aan eenieder om de boten , zowel binnen als buiten, goed schoon en droog te maken, dat bespaart een hoop werk. Een goed en veilig roeiseizoen gewenst!

Paul Creemers