Verslag van team Bonny: deelname Head 2023 (D4x+)

Geplaatst op 15-03-2023  -  Categorie: Wedstrijden

Dé grootse opening van het wedstrijdseizoen; de Head of the River. Honderden nationale en internationale ploegen gaan de strijd met elkaar aan over de 7,5 km tussen Ouderkerk en Amsterdam. Geen kattenpis, zo'n lange afstandswedstrijd. head-2023-2 2
De Head-afgevaardigden van team Bonny zijn zaterdagochtend met gezonde spanning gearriveerd op RIC. Het contrast met de omstandigheden van de laatste Amstel-wedstrijd (Novembervieren) kon bijna niet groter; weinig wind en een zon die zich geregeld laat zien. Om 11.45 uur stappen wij de boot in richting de start. Op de minuut nauwkeurig worden wij door de kamprechters langs de oproei-punten geleid. De Amstel is het roei-epicentrum, zover het blikveld reikt ligt de rivier bezaaid met roeiboten. In Ouderkerk aangekomen kleden wij ons snel om in race-tenue en in no-time zijn wij gestart. Vanaf de eerste meters is duidelijk dat de focus goed is, met rake klappen roeien wij richting de stad. Waar eerst de ploeg die na ons startte dichterbij leek te komen, pushen wij die steeds verder van ons weg. Met een lekker ritme en fris tempo lopen wij steeds verder in op het veld. Motiverende woorden van meesterstuur Anneke, topcoach Titus en stimulerende ouders (Annemiek, Cor en Frank) stuwen ons voort. Voorbij de Rozenoordbrug beginnen de kilometers te tellen, maar wij hebben de ploeg voor ons in het vizier en gaan er vol voor. Wij pushen en komen er net voorbij.

head-2023-1

Ter hoogte van de Omval blijkt dat zij zich niet maar zo gewonnen geven en de laatste kilometers strijden wij om eerder de finishlijn te bereiken. Voorbij Nereus persen wij persen onze energietank leeg met de eindsprint. Volledig gesloopt maar zeer voldaan bereiken wij de finish. Ja vermoeiend, maar man/Team Bonny wat was het mooi! Om in de woorden van een geliefd teamlid te spreken; ‘zo is de Head roeien nog best leuk’. Alle lof en dank voor de supersupporters, wij zien jullie graag bij de volgende editie ?   

head-2023-3