Verslag Moordregatta 7 oktober j.l.

Geplaatst op 16-10-2023  -  Categorie: Wedstrijden

Met de billen bloot op 7-10-2023 in Tilburg; verslag door Babette Fievez. hanst-ploeg

In alle vroegte zijn de Torpedo’s, Hans Anders en het conserven duo vertrokken richting Tilburg. Het weer was prachtig, het water rustig , de sfeer opperbest. Als eerste mochten de Torpedo’s met de billen bloot: 1000 meter.  Tussen alle bedrijven boten lag maar 1 onervaren C4 ...  Met een vliegende start behaalden de Torpedo’s  een flitsende eindtijd van 4.31, waarbij Max en Anneke aanmoedigden. 

Daarna werd er gewisseld en werden onze “blikvangers” aangemoedigd. Want wat gingen ze hard en strak door het water, beloond met blik en er dit jaar niet om hoeven te vragen. Eindtijd 27.47 min. op 6,5 km.

Er werd weer gewisseld, het leek wel een estafette, en nu weer werden de torpedo’s aangemoedigd. Nu voor de 500 meter, en dit keer wel met een staande start. Toch enigszins onder de indruk van alles, werd er gestreden. Boten werden ingehaald op één na. Eindtijd 2.22 min. m-a-moordregatta

En toen was het de beurt aan Hans Thijs, de coach van de Torpedo’s. In zijn skiff, volledig bezig met zijn pas verbeterde techniek, bereikte hij stervend de finish. Niet verwacht bleek hij toch een betere tijd dan vorig jaar te hebben, 30.15 min, op 6,5 km.hanst

Tevreden en voldaan werd er besloten dat er meer wedstrijden gaan volgen. Een speciale dank aan de EHBO-er Henry, die uit verveling graag masseerde.