Verslag Novembervieren - 2

Geplaatst op 10-11-2021  -  Categorie: Algemeen

Novembervieren 2021

Op zondag 7 november 2021 vonden de 51e Novembervieren plaats. Een nationale roeiwedstrijd over 4 kilometer op De Amstel. Aangezien wij de enige compleet Maastrichtsche ploeg waren, hebben we ervoor gekozen de boot in Maastricht achter te laten en gebruik te maken van een leenboot van de Amsterdamse roeivereniging RIC.

De weersomstandigheden waren beter dan we vanuit onze studententijd gewend waren. Deze keer geen mist en geen forse regenbuien of vliegende storm. Enkel af-en-toe een korte bui en een plagerig windje vanuit het westen. Dit zou kunnen betekenen dat ons na de omval (een 90 graden bocht halverwege de wedstrijd) een zware beuk sessie tegen de wind in te wachten stond. De werkelijkheid was anders, de wind viel mee en tijdens de gehele wedstrijd was het was droog! (op dat ene precisie bombardement van een paar ganzen na dan…)

Het weer zat dan mee, het parcours was bochtig en er was genoeg tegenstand. Dit beloofde een mooie strijd te kunnen worden. Gewapend met een stuur die in haar studententijd lid geweest is bij Skøll aan de Amstel zijn wij de strijd aangegaan met het Club-4’en veld. Een veld bestaande uit roeiploegen met oud wedstrijdroeiers, te oud geworden jeugdroeiers en fanatieke competitieroeiers van de vele studenteverenigingen die Nederland rijk is. Kortom een mooi fanatiek veld bestaande uit 6 ploegen.

Na als eerste van het veld gestart te zijn zaten we meteen goed in de race. De boot stond als een trein en liep als een huis, of andersom en onze stuur zat goed op de perfecte lijn van het voor haar voormalige thuiswater!

Onder de Rozenoordbrug hadden we de eerste confrontatie, deze verliep zoals gehoopt met enig gekletter van de voort malende bladen tegen elkaar en gescheld over en weer. So far, so good een echte wedstrijd, op het randje dus!

Door de Omval gekomen bleek de wind mee te vallen en konden we ondanks de toenemende vermoeidheid goed in ons ritme blijven en onze eigen race varen.

Voor de Berlagenbrug werden we opgelopen door de winnaar van het veld, een snelle ploeg van De Hoop. Deze ploeg deed een venijnig opzetje vlak voor het slechts één boot brede bruggat en kwam daarmee net niet helemaal onze boot voorbij. Dit resulteerde voor ons op een korte ongeplande pauze in de race. De ploeg die opgelopen wordt moet immers wijken voor de inhalende ploeg. Na het laten lopen voor de brug heeft onze ploeg zich onder de brug herpakt en zijn we met een mooie sprint over de finish lijn gekomen.

Deze bewogen race heeft geresulteerd in een 4de plek in een veld van 6 met een tijd die mooi in de middenmoot zit. Over dit resultaat mogen we niet klagen. Met de winter voor de deur en de voorbereidingen voor het seizoen 2022 in volle gang gaan wij voor verbetering qua techniek en een beter eindresultaat. Hierbij hebben wij ondersteuning van onze gloednieuwe coach Hans Kroon en onze fanatieke stuur Coco Walstra. We hebben er vertrouwen in dat dit gaat lukken!

            b: Luc Timmermans
            2: Chris van Oostrum
            3: Vincent Hendriks
            s: Ronald Nijenhuis
            Stuur: Coco Walstra;  Coach: Hans Kroon

75e49dcf-1339-42c2-9696-cbe199dcca85