Verslag RAB Langstreckenregatta Essen

Geplaatst op 24-10-2023  -  Categorie: Wedstrijden

Vrijdag 20 oktober vertrokken we in de stromende regen naar Essen om op zaterdag aan de Handicap-regatta (10 km) op de Baldeneysee mee te doen. We werden heel hartelijk ontvangen in de Ruderklub am Baldeneysee RAB. De club heeft 500 leden, een mooi clubgebouw met een goed restaurant, en prachtige boten. Het ligt in een mooie groene omgeving aan een prima roeiwater. essen

MWC was goed vertegenwoordigd. 17 roeiers. Het leuke van een “Handicap-regatta” is dat iedereen mee kan doen. Hele ervaren roeiers, maar ook beginners, jong en oud, man of vrouw, iedereen heeft een kans. Voor mij was dit mijn allereerste roeiwedstrijd!

Zaterdag brachten de MWC- toproeiers Anneke, Max, Hans, Ton en Sandra de zon mee naar de start van de RAB Langstreckenregatta. In de Grote Jager snelden ze ons Gapertje met grote vaart voorbij en behaalden de 1e prijs. Een wisselbeker, dus volgend jaar gaat MWC weer meedoen! De andere 3 MWC-boten zijn niet in de prijzen gevallen, maar we hebben heerlijk geroeid!

Wie denkt dat een weekend met MWC alleen maar roeien is, komt bedrogen uit. Vrijdagmiddag hebben we een heel boeiende rondleiding in Zeche Zollverein, gehad. Je komt langs de gigantische bovengrondse machines van de oude steenkolenmijn. Het is een indrukwekkend industrieel complex. Zeer de moeite waard.

essen2-jpgNa de wedstrijd zijn we zaterdagmiddag, met een aantal leden van de RAB, naar Villa Huegel geweest, het enorme huis van de familie Krupp in een prachtig parklandschap. Ook al zo’n bijzonder bezoek.

Het was een heel gezellig weekend, en uiteraard hebben we weer heerlijk gegeten.

Bedankt Josef en Erna, voor de geweldige organisatie!

Mechtild Geertjens