Verslag Roeien met Rieu en Boucle 2022

Geplaatst op 20-07-2022  -  Categorie: Toertochten

Roeien met Rieu en Boucle de Maastricht 2022, een topprestatie van MWC!  (Alle foto's)roeien-21

Bij het Roeien met Rieu mochten wij dit jaar 38 gasten van Het Spaarne, Pro-Sport en RV Preussen Saffonia Berlin en de Ruderverein Karlstadt in Beieren welkom heten. Het waren niet de minste MWC-bezoekers. Onder de gasten waren Jaap, vroeger finalist van de Nederlandse heren 8 op de Olympische Spelen in Mexico en Werner de voorzitter van de RV Karlstadt. De oudste roeister was Edith uit Berlin met 83 jaar, een voorbeeld voor iedere roeier. Edith heeft in haar roeileven al 2 keer de equatorafstand 40.025 km geroeid. Deo volente hoopt ze dit jaar 3 keer rond de evenaar te hebben geroeid. Ze heeft nog 1.350 km van de 120.075 km te roeien!

Het programma was vol gepakt met hoogtepunten: donderdagavond het openingsconcert van André Rieu op het Vrijthof met een terrasarrangement bij den Ouden Vogelstruys. Na twee jaar afwezigheid wist André Rieu zijn trouwe fans met een fulminant concert opnieuw enthousiast te maken en volop aan het schunkelen en walsen te brengen. Vrijdagochtend gezamenlijk ontbijt op de club, aansluitend roeien met een rondje Maastricht, de passage onder het Provinciehuis - waar 30 jaar geleden het Contract van Maastricht getekend was -, verder naar het grindgat en de haven van Eijsden. Samen hadden wij een heerlijke lunch in de Brasserie La Meuse, waar ook de fietsgroep kon aansluiten. Zij waren langs Kasteel Neercanne, langs het Albertkanaal naar het pontje in Eijsden gefietst. Na de heerlijke lunch weer terug naar de club, dan een bezoek aan de Jezuïetengrotten. Hubertine van Roosmalen uit Visé en haar collega’s gaven een indrukwekkende rondleiding. Met een heerlijke wijnproeverij en een culinair souper sloten wij de avond op hoeve Nekum af.

Bij de Boucle de Maastricht sloten zich zaterdagochtend 21 MWC roeiers, onze sloeproeiers en een groep van RCNV uit Visé aan. Na weer een ontbijt voor onze gasten, een glaasje jus d'orange met een koffiekoekje of een croissant vertrokken wij met een grote groep van totaal 74, roeiers, fietsers, de Brandgans met Chrit en de tjalk van René richting Oud-Rekem. Met hulp van onze technische botendienst (Dolf, Hans, Jan en Peter) waren alle roeiboten binnen een half uur op het water. De sluiswachter was ons dit jaar goed gezind en wij konden zonder lang te wachten de sluis in Bosscherveld passeren. Achter de sluis begonnen Hans en Dolf een wedstrijdje met de roeiers uit Beieren en onze sloeproeiers naar Oud-Rekem. Zo waren zij vroeg ter plekke om roeiers bij het aanleggen aan de hoge steiger te helpen en alle boten in rij en gelid keurig vast te leggen. Het terras bij de Oude God lag uitnodigend in de zon, het eten kwam door een goede samenwerking op tijd aan tafel en het bier Paix Dieu van Brasserie Caulier smaakte overheerlijk.

roeien-24

Om 18.30 uur was iedereen terug bij MWC waar Erna al met een lekkere cocktail van Witte Port, Tonic, Rozemarijn en Citroen ons stond op te wachten. Jan Laurens wist opnieuw met zijn band de stemming op peil te houden. Het koude buffet werd met een charmante glimlach opgediend door Monique, Femke, Ingrid en René. En natuurlijk was de tiramisu van René weer de kers op de taart van het heerlijke eten. Marianne en Marlou telden een record omzet achter de bar. De avond kon niet meer stuk. Zelf de bandleden genoten van de gezellige swingende sfeer. Onze Hollandse gasten zetten schunkelend met ons het Limburgs volkslied in. Met Tulpen uit Amsterdam overhandigden zij ons hun gastgeschenk. MWC is weer honderden tulpenbollen rijker die in het najaar geplant kunnen worden. Voor het MWC-bestuur wachten 2 flessen sekt uit Karlstadt op consumptie tijdens een bestuursvergadering.

Wij weten zeker, ons Roeien met Rieu en de Boucle de Maastricht 2022 was weer een roeifeest waarover onze gasten en MWC leden nog veel met enthousiasme over zullen praten: al met al 42 km geroeid, en bovenal heeft MWC opnieuw laten zien waar de club goed in is: samen een roeifeest bouwen en volop genieten van onze wateren, onze fantastische clubhuis accommodaties en al het lekkers genieten!

roeien-10 roeien-11