Verslagje Sir - de 2x

Geplaatst op 11-05-2022  -  Categorie: Algemeen

Na een spetterende voorbereiding van maar liefst 2 trainingen, waren we klaar voor de SIR. Althans dat vonden we vooral zelf. De eerste spanning begon echter al met het omroeien van de boot en ons avontuur door de Bosscherveld sluis. De zaterdagochtend begon met een klein buitje, maar daarna was er al snel een stralende blauwe lucht. Dit belooft een goede dag met veel goeds te worden! img-20220507-wa0003

In voorbereiding voor de start lekker sociaal gedaan met onze ‘buren’ van Saurus en vooral ook aan elkaar toegeven dat iedereen toch wel wat gespannen was. De start van de 1750m was een doorstart. Met opgeheven hoofd en sterke halen vlogen we de startstreep over. In achtervolging achter de Saurus boot aan die voor ons gestart was. Met ferme halen liepen we gestaag in op de Saurus boot die de nodige weerstand bood. Met de brug van Smeermaas en de daaronder liggende bocht voor de boeg.

Lagen we puntje kontje met de Saurus boot, een stevige druksprint zorgde ervoor dat we net voor de brug voorbij de Saurus boot waren. Precies op tijd om alleen onder de brug door te komen en de bocht te nemen. Na deze uitputtingsslag kwamen we er achter dat de finish nog niet in zicht was. Dus toch nog even door ploeteren voordat de toeter ging. Toet!

Na deze 1750 m hadden we een paar meter om bij te komen en ons voor te bereiden op de laatste sprint: 250 meter. Deze vloog voorbij. een spannende boord aan boord race, met zijn eigen moeilijkheden. De baan werd namelijk gescheiden door een boeienlijn van skippyballen. Deze moet je proberen te ontwijken, en natuurlijk tegelijk door stampen! 250 meter is maar kort! Kampend met de vermoeidheid van de 1750 meter in de benen, liep de 250 meter niet helemaal zoals gewenst. Maar met de beide afstanden verroeid te hebben, hebben we een stevige 3de plek in een veld van 5 geclaimd.

Al met al ruimte voor verbetering, maar met een derde plek ook zeker geen reden om ontevreden te zijn. En met deze wedstrijd weten we wel dat de drive er is om meer wedstrijden te starten!

was getekend: Carlijn Wiertz / Susan Lenarts