Vijf Saartjes naar de Saar

Geplaatst op 09-05-2023  -  Categorie: Instructie

13706a00-c3f9-4035-8040-3e226b08cc1d Bij roeien raak je nooit uitgeleerd! Ook al heb je de nodige jaren ervaring, je kunt altijd iets nieuws ontdekken en jezelf verbeteren. Met die gedachte stapten wij, vijf sportieve Sarahs van MWC, in de auto en togen naar het fameuze Saar RowingCenter in het Duitse Dreisbach. Voor coaching op niveau, zo vermeldde de website.

En dát hebben we geweten! We dachten dat we al iets wisten van deze mooie sport maar onder leiding van de professionele Nadine van Wijk ging een nieuwe wereld voor ons open. Je rijdt niet over je sliding naar je voetenbordje om daar vervolgens veel te hard te landen! Nee, je laat je knieën rustig aan een touwtje omhoogkomen. Inbuigen bij voorkeur tussen 11 en 1, maar voor sommigen is het beter om gevoelsmatig op 12 uur te blijven zitten. Vervolgens laat je je vingers over het toetsenbord dansen, schuif je de gordijnen zo breed mogelijk open, en gebruik je de kabels in je bovenbenen om kracht te zetten. Trek tot slot je broek op tot high rise. En de belangrijkste tip: vergeet niet je hoofd mee te nemen ;-)

Alle gekheid op een stokje! We hebben zeven heerlijke roeitrainingen gehad, verdeeld over 4 dagen, met hele nuttige videoanalyses tussendoor die veel inzicht gaven. De roeifaciliteiten waren echt top. Wat fijn om gewoon met roeischoenen en in een goed afgestelde boot te kunnen varen! Over de catering waren we wat minder enthousiast, de Duitse keuken viel wat zwaar op de maag. Maar verder is deze cursus een absolute aanrader voor wie eens serieus zijn of haar roeivaardigheden onder de loep wil nemen. Het échte werk begint pas, nu we weer thuis zijn. Oefenen, oefenen, oefenen, en vooral: veel genieten met minder skiffstress.

Annemiek, Floor, Pauline, Sandra en Josephine - Klik hier voor alle foto's.

PS, één van de Saarcoaches, Gerdjan de Wit, is bereid om nog een keer speciaal naar MWC te komen om het afstellen van boot en riemen aan ons en andere geïnteresseerden uit te leggen. Dit gaat waarschijnlijk gebeuren op zaterdag 29 juli a.s.. Details volgen.