Wedstrijdverslag Heineken

Geplaatst op 16-03-2022  -  Categorie: Algemeen

Heineken Vierkamp 12 en 13 maart 2022 - klik hier voor het filmpjeheineken-2

Het is een mooie wedstrijd, de Heineken. Op de Amstel in hartje Amsterdam in een weekend in maart. Een event waar heel veel Nederlandse en buitenlandse ploegen aanwezig zijn. Geweldige ambiance. Onvoorspelbaar weer. Vier afstanden (of drie, afhankelijk van het veld) variërend tussen  250 en 5000 meter. De roeiers moeten zichzelf steeds weer opladen, racen en dan weer relaxen. Ploegen krijgen de kans zich te revancheren als het een race minder ging, maar ook meerdere kansen om een goede einduitslag te verknallen.

Wij hadden de Heineken hoog op ons verlanglijstje staan en we waren ook heel blij dat we ingeloot waren. Want buiten het bijzondere karakter is het ook gewoon een geweldige gelegenheid om met je team een weekend door te brengen. Er is veel ruimte om te socializen, chillen, oude bekenden weer eens te spreken, om samen te eten, enzovoort. Onze ambities waren niet bijzonder hoog. We hadden geen track record daar, althans niet in de 4x, en we wisten ook niet precies waar we stonden. Wij wilden gewoon goed kunnen meekomen in het veld.

Zaterdag 12 maart voor de eerste race, de 2500m, was er dus best wat spanning. Maar - lang verhaal kort - die gooiden de dames tijdens de race af. Ze startten goed en trokken goed door. Ze toonden ballen. Het was technisch niet perfect, maar alles bij elkaar voeren ze een goede race. Resultaat: 11e in de totaalrangschikking van 40 dames masters ploegen in de 4x+. Direct daarna de 250m. Die was wat rommeliger. Recht tegen de wind in. Hier kwamen ze nooit in een echt goed ritme. Resultaat: 24e, waarmee ze naar de 18e plek in de totaal rangschikking doken. Kleine tegenvaller, die overigens geen moment de stemming beïnvloed heeft. De dag erop, de zondag, de 5 km. We wisten dat we dit konden en we hoopten op deze afstand weer wat ploegen te kunnen pakken om zodoende weer wat te kunnen stijgen. En zo gebeurde het ook. De dames hadden al vrij snel na de start de ploeg die voor hen gestart was, te pakken en niet lang daarna de tweede. Vervolgens kwam de lange jacht op de derde ploeg die verder voorop lag en die ze dan weer net niet te pakken kregen, ondanks de sterke pace, het strakke en assertieve stuurwerk van Marrit en de verzengende eindsprint. Resultaat: 8e op de 5km. Uiteindelijk werden ze 13e in de eindrangschikking.

We hebben een heerlijk weekend gehad. De goede resultaten hielpen natuurlijk enorm. Maar het weer was ook heerlijk en het was heel erg gezellig. We kunnen andere ploegen een weekendje Heineken Vierkamp zeker aanraden.

Coach Titus

n.b. Over de ploeg: dat waren (4) Fijnanda, (3) Ymke, (2) Seda, (1) Misha en (s) Marrit. Overigens dank aan Merle, Annemarie, Alex, Jeldrik en Cor voor hun hulp en voor het supporteren.